conectARTE _ ARTteràpia & MINDFULNESS

Fa temps vaig iniciar un camí formatiu per adquirir eines en l’acompanyament personal mitjançant l’art i la meditació, d’aquesta inquietud neix el projecte conectARTE en el que  us oferim intervencions mitjançant l’ARTTERÀPIA i el MINDFULNESS.

Curs MINDFULNESS PER A INFANTS I ADOLESCENTS, mètode Eline Snel

Els infants i joves estan sotmesos a moltes presses i pressions que els fan desconnectar-se cada vegada abans del seu interior. Els cursos de Mindfulness són una oportunitat per facilitar als infants i joves eines per aturar-se, connectar, observar el seu interior i gaudir de les experiències reduint els judicis. La memòria, la concentració, la calma, el descans a les nits, i molts altres beneficis els ajuden a créixer de forma conscient gràcies a la pràctica de Mindfulness.

El mètode Eline Snel, permet seguir un entrenament proper i adaptat als infants i joves per apropar-los el Mindfulness d’una manera molt atractiva. Aquest està basat en el Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR), desenvolupat al Massachusetts Institute of Technology pel Dr Jon Kabatt-Zinn, un entrenament de Mindfulness per a adults investigat científicament. El mètode de l’Eline ofereix una adaptació del  mètode MBSR original a nens i joves adequant-lo al seu nivell maduratiu, els materials i cursos s’estructuren en quatre grups d’edats: 4-7 anys, 8-11 anys, 12-14 anys i 15-19 anys.

Els cursos tenen una durada de 8-10 sessions com a mínim, en funció de l’edat i el nombre d’usuaris depèn de les necessitats del centre.

Vols saber que opinen els alumnes?

Podeu consultar més informació sobre el mètode a la web de la xarxa: http://metodoelinesnel.com/

Cursos impartits: 1r-2n ESO de l’escola C.M.Sabastida

……

Taller: Art&Mindfulness

Experimentar “l’aquí i ara” mitjançant meditacions i creacions artístiques ens permet connectar amb el nostre interior i digerir molt del que vivim. El taller adreçat a adolescents combina pràctiques d’artteràpia i Mindfulness per possibilitar un espai de connexió i creació personal als joves.

TALLER ART&MINDFULNESS

Vols saber que opinen els alumnes?

 

Tallers impartits: 3r ESO de l’escola C.M.Sabastida

…….

Taller MINDFULNESS PER A FAMÍLIES: 

La rutina i les presses sovint en absorbeixen i de tant en tant cal que ens aturem a observar, respirar i connectar amb l’experiència d’acompanyar a infants i joves.

IMG_20180306_195632

Els tallers que oferim per a mares, pares i educadors són una oportunitat per apropar-se a la pràctica del Mindfulness d’una manera molt propera i assequible que possibilita incorporar recursos al dia a dia en família o a l’aula.

taller families SABASTIDA

 

Tallers impartits: famílies i educadors a l’escola C.M.Sabastida

…….

Formació Instructora de Mindfulness per a infants i joves

Per acompanyar cal formar-se i millor si és gaudint d’un curs i uns companys/es fantàstics amb els que hem coincidit en el camí de l’atenció plena!

Pili Iglesias Estellés

AMTBasico_Madrid2017

…….

Postgrau i Màster I d’Artteràpia, Metàfora Centre d’estudis

La formació en artteràpia m’ha permès ampliar les meves eines i recursos per acompanyar infants, joves i adults en els seus processos de vida amb l’art com a mitjà d’expressió.

ARTTERÀPIA

L’artteràpia és un acompanyament terapèutic on el procés de creació artística i els objectes resultants actuen com a intermediaris en la relació terapèutica i permeten que determinats sentiments o emocions trobin vies d’expressió complementaries o alternatives a la paraula.

La psicoterapeuta Margaret Naumburg, una de les primeres artterapeutes fent incís en l’art com a mitjà d’expressió terapèutic deia: “La tècnica de l’artteràpia, es basa en que tots els individus estiguin o no entrenats artísticament, tenen una capacitat inherent per projectar els seus conflictes interns sota formes visuals i  aquells originàriament bloquejats en la seva expressió verbal, comencen a verbalitzar-se amb la finalitat d’explicar les seves produccions artístiques” (Naumburg, 1978)

Intervencions amb artteràpia: infants i joves d’origen migrat a l’escola C.M.Sabastida (en pràctiques)